BC Timba joacă tare pe piața transferurilor

145

”Urșii” au mutat pe piața transferurilor cu un nume important pentru baschetul românesc. Bogdan Popescu revine la Timișoara din această vară, însă în tricoul nou-promovatei BC Timba.

Clubul timișorean este foarte activ pe piața transferurilor în aceste zile fierbinți de vară. Două zile și două mutări pentru BC Timba; galben-negrii i-au înregimentat pe Bogdan Popescu și Alon Sonenfeld, un fost internațional român și un fost internațional israelian la nivel de juniori.

Primul baschetbalist reprezintă însă piesa de rezistență pentru nou-promovată. Ajuns la 38 de ani, Popescu este o figură marcantă pentru baschetul românesc al ultimelor două decenii. Prezent în semifinalele ultimului campionat cu CSU Sibiu, pivotul a evoluat recent la Timișoara în tricoul concitadinei BCT în două rânduri. Aici a cucerit de altfel și trofeul Cupei României, în 2015.

”Puternic și foarte experimentat, Bogdan Popescu este văzut de către stafful nostru tehnic o piesă de bază în noua echipă care se construiește”, spun oficialii lui Timba despre această mutare. Un contract semnat pentru un singur sezon.

De partea cealaltă Alon Sonenfeld este un tânăr jucător de 22 de ani ce poate evolua pe pozițiile 1 și 2. Fost intrenațional de juniori pentru Israel, acesta a obținut recent și cetățenia română pe linie maternă. Ultimul club pentru care a evoluat acesta este o grupare din liga a treia.

Echipa condusă de Bogdan Murărescu a confirmat deocamdată prelungirea contractelor cu Robert Medgyesy, Mario Lazăr și Marius Deconescu.

Timba va debuta în noul sezon în 30 septembrie, în prima manșă a turul preliminar cu Politehnica Iași din Cupa României. În prima etapă a campionatului ”urșii” vor înfrunta rivala BC SCM Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ