Baza Uszoda, dată uitării, de ani buni, de administrația Robu FOTO

191
O demolăm, ba nu o mai demolăm! Cam așa putem descrie planurile administrației Robu pentru fosta bază sportivă Uszoda. Însă, de ani buni, autoritățile au uitat de ruinele din Parcul Central. Acestea zac lângă zona verde și au devenit casă pentru oamenii străzii și depozit de gunoaie.
Timișorenii care au trecut pe acolo au făcut poze cu fosta bază și le-au postat pe pagina de facebook „Timișoara murdară”. „Baza Uszoda din Parcul Central continuă să fie o ruină, o rușine a administrației locale, chiar în centrul Timișoarei. Primarul Nicolae Robu a spus în urmă cu doi ani că vrea să amenajeze aici o parcare supraterană cu bazin de înot și teren de baschet pe acoperiș. Promisiuni fantasmagorice și vorbe goale! Nu s-a schimbat nimic, cei 4.500 mp de teren sunt și azi un focar de infecție, adăpost pentru oamenii străzii și motiv de spaimă pentru puținii turiști care ne mai vizitează orașul”, au scris oamenii.
Baza, de 4.500 de metri pătraţi, a aparţinut Ministerului Educaţiei până în martie 2016, când a trecut în patrimoniul Primăriei Timişoara. Atunci, primarul Nicolae Robu a promis că o va demola, reabilita şi o va da comunităţii. Apoi, în 2018, s-a răzgândit. A spus că nu o va mai demola, dar că va amenaja aici terenuri de baschet. Nici asta nu s-a mai întâmplat, așa că acum baza este o ruină și un focar de infecție.
Mai mult, pe aici au început să înnopteze și migranții. Baza de agrement Uszoda a fost construită în 1926 şi a funcţionat cu succes până în 1989. Baza de agrement şi bazinele de înot au fost abandonate după Revoluţia din 1989 şi nu au mai fost folosite de atunci.

1 COMENTARIU

  1. Iar mai deunăzi, Nicolae Robu încerca să mai câștige un miligram de simpatie anunțând (în stilul caracteristic, cu bătăi cu cărămida-n piept) că se va face un Aqua Park etc. Asta deși are baza Uszoda în centrul orașului, care putea fi reabilitată cu fonduri europene și transformată într-o spa cochetă. Dar bolovanul ăsta de Robu are la nivel de viziune personală doar trotuarele-șotron și „parcări frumoase”. N-ai ce să aștepți de la un asemenea individ lipsit de orice viziune, fanfaron, un palavragiu insipid. Pa, Robu! Duminică, 27 septembrie, se încheie și „iepoca” ta. Doamne ajută!

LĂSAȚI UN MESAJ