Prima tranșă de vaccin antigripal a ajuns în Timiș

12
Sezonul rece se apropie, așa că începe și perioada vaccinării antigripale. Prima tranșă de doze a ajuns în Timiș și, zilele următoare, serul va fi distribuit medicilor de familie. La Direcția de Sănătate Publică Timiș au ajuns 5.400 de doze.
Prioritate la vaccinare au copiii cu vârste între 3-5 ani, femeile gravide, persoanele rezidente în instituții de ocrotire socială, precum și persoanele care acordă asistență medicală, socială și îngrijiri la domiciliul persoanelor la risc înalt, medicii, cadrele sanitare medii și personalul auxiliar, atât din spitale cât și din unitățile sanitare ambulatorii, inclusiv salariații instituțiilor de ocrotire (copii sau bătrâni) și ai unităților de bolnavi cronici, care prin natura activității vin în contact respirator cu pacienți sau asistați.
Următoarea tranșă de vaccin antigripal este preconizată a se livra spre sfârșitul lunii septembrie, iar diferenta de doze va fi trimisă în teritoriu, eșalonat, în mai multe tranșe, începând cu a doua jumătate a lunii octombrie.

LĂSAȚI UN MESAJ