Bătrânul Parc Scudier intră în reabilitare. Primăria Timişoara caută constructor

1838

Aşa cum anunţau încă de anul trecut, autorităţile locale au de gând să modernizeze Parcul Scudier, cunoscut şi sub denumirea de Parcul Central.

Procedura licitaţiei publice a început, iar până în 23 mai se aşteaptă ofertele firmelor. Suma pusă în joc de Primăria Timişoara este de 11,6 milioane de lei.

Parcul va avea o faţă complet nouă. Se vor reabilita aleile, care acum sunt crăpate, se va amenaja spaţiul verde şi se vor repara fântâmile arteziene de aici. Va rămâne în parc zona meselor de şah, care au devenit un simbol pentru acest parc, dar arealul pentru jocul minţii va fi mai mare.

Anul trecut, autorităţile promiteau o surpriză: un labirint verde imens în mijlocul parcului. Nu se renunţă la idee!

Parcul Central din Timișoara a fost inițial un cimitir militar care s-a închis în 1770, iar, un secol mai târziu, osemintele au fost mutate în Cimitirul din Calea Lipovei, la ordinul generalului Anton Scudier care dorea aproape de Cetate un loc de promenadă. Parcul a preluat numele generalului, fiind cunoscut în epocă drept Parcul Scudier, iar până la începutul secolului trecut, exista și o statuie a generalului.

După atribuierea contractului, constructorul are la dispoziţie 12 luni pentru a da o nouă faţă Parcului central.

LĂSAȚI UN MESAJ