Reșița intră în rândul lumii. Pășește în rândul orașelor cu mall

16483

Încă de după anii 90, de pe vremea longevivului primar Mircea Popa, reșițenii își doreau, firesc, ca simbolurile occidentului să pătrundă și în orașul lor. Avusese loc atunci o discuție ca în municipiu să vină cei de la McDonalds. N-a fost să fie.

Apoi, în anii 2008, niște oameni de afaceri evrei voiau să ridice un mall, în locul fostei societăți Prescom acolo unde actualmente s-a deschis un magazin Penny. Iar n-a fost să fie.

Acum, însă, clădirile fostului CET Energoterm au început să fie demolate, după ce un investitor care a achiziționat terenul ar dori să contruiască acolo un mall.

De altfel, la Reșița vor apărea alte două supermarket-uri, din care unul va fi integrat în noul mall. Investitorul care a cumpărat întregul teren are de gând să ridice un mall cu spațiu de distracții, supermarket și fast-fooduri renumite la nivel mondial.

Cel de-al doilea supermarket va fi construit în zona Platformei Câlnicel, în locul clădirii care aparținea până acum firmei de confecții GAS. Și aici, construcțiile existente vor fi demolate cât de curând pentru a face loc unui magazin.

Revenind la zona fostului CET, investitorul are de gând să ridice acolo un spațiu de agrement cu tot ceea ce este necesar.

Astfel, planurile presupun o construcție care să cuprindă spații comerciale, unități de alimentație publică, săli de cinematograf, construcții sportive, bazin de înot acoperit, patinoar, loc de joacă pentru copii, spații destinate activităților de agrement, cu bowling, paint ball, rampe pentru roleri.

LĂSAȚI UN MESAJ