Bătălia electorală se dă în… calendare religioase

188

Lupta electorală nu mai ţine cont de nici o regulă. În lipsă de proiecte şi programe, bătălia se dă în… calendare religiose.

După ce PSD a stârnit revolta Bisericii Ortodoxe, punându-şi sigla electorală pe un calendar religios, chiar sub icoană, PMP nu se lasă mai prejos şi aruncă şi ei pe piaţă în calendar religios… electoral. Nenumărate astfel de calendare, cu praznicele de peste an, iar în locul icoanei, cu o imagine cu Adam şi Eva sub care sunt şapte enunţuri despre simbolistica cifrei 7 şi sigla PMP, au fost împărţite de reprezentanţii partidului.

„Biserica Română nu este stăpâna sărbătorilor de peste an”, a fost explicaţia lui Cătălin Bulf, unul dintre liderii partidului, precizând că nu e vorba de „icoană, e un tablou…şi ăla prelucrat”. „E o pictură. PSD-ul e incult, noi suntem nişte băieţi subţiri, să fie foarte clar!”, a comentat el.

„La mine pe calendare nu apare nici creştin, nici ortodox, nici cruce, nici icoană. Sărbătorile nu sunt ale Bisericii, sunt ale cetăţenilor. Nu e un calendar creştin-ortodox. Nu scrie pe el aşa ceva. Scrie Calendar – Sărbătorile Anului 2017. Nu e de icoană, e un tablou…şi ăla prelucrat. E o pictură. PSD-ul e incult, noi suntem nişte băieţi subţiri, să fie foarte clar! Nu e loc de asocieri. Ei şi-au distribuit calendarele în biserici, la popi. O să vedeţi că nu o să fie niciun proces între Biserica Ortodoxă Română şi PSD, pentru că printre preoţi se regăseşte şi un membru marcant al PSD. Noi am încercat să dăm o informaţie în plus, atâta tot. Am distribuit nenumărate exemplare. N-am împărţit în oraşe, ci doar la comune. Am respectat tot ce prevede legea. Noi am distribuit calendarele prin organizaţiile noastre. Biserica Română nu e stăpâna sărbătorilor de peste an. Am vrut să oferim cetăţenilor o informaţie în plus. Noi am distribuit calendare dintotdeauna”, a declarat Cătălin Bulf.

Ca şi în cazul PSD, materialul electoral a fost distribuit de PMP în mai multe localităţi.

LĂSAȚI UN MESAJ