Bătaie cruntă între romi români filmată în centrul Spaniei VIDEO

245
O filmare care surprinde o bătaie generalizată între mai mulţi romi români, în centrul Madridului, a devenit virală pe internet. Din imagini se poate vedea cum romii se iau la bătaie lovindu-se cu pumnii şi picioarele.
Pentru aplanarea conflictului intervin doi poliţişti care îi lovesc cu picioarele pe bătăuşi. Nici în prezenţa poliţiştilor, scandalagii nu s-au oprit, continuând să îşi care pumni şi picoare. Din înregistrare se vede cum poliţiştii intervin în forţă, iar în finalul filmării se vede cum, după ce spiritele s-au mai calmat, un poliţist îl pune la pământ pe unul dintre cei implicaţi în scandal.

Poliţia spaniolă a deschis o anchetă după apariţia pe internet a unei înregistrări care surprinde modul în care intervine un echipaj de Poliţie pentru aplanarea unui conflict între mai mulţi romi români, implicaţi într-o bătaie, în centrul Madridului.

Potrivit jurnaliştilor de la El Mundo, scandalagii sunt „români fără adăpost”, iar Poliţia a deschis o anchetă pentru a stabili dacă poliţiştii care au intervenit pentru aplanarea conflictului au comis un abuz, acţionând disproporţionat. Mai mulţi români stabiliţi în Spania au comentat imaginile apărute pe internet. „Eu sunt aici în Spania de 14 ani, muncesc am grijă de copiii mei şi îmi plătesc taxele. Nu suntem la fel. Aş vrea să nu generalizăm lucrurile. Să fie judecat cine merită, nu toţi”, a scris o româncă.
Întregul scandal a fost postat pe facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ