Bat pasul pe loc, UVT Agroland și CSU Poli au ratat promovarea în elită

975

Echipele Timișoarei au ratat promovarea în prima ligă de volei feminin după ce au adunat în total o singură victorie. UVT Agroland și CSU Politehnica au ocupat locurile 3 și 4 ale turneului desfășurat în sala Constantin Jude.

Mult așteptata revenire a voleiului timișorean feminin în elită nu se va produce în această vară. Sau cel puțin nu încă. Și asta în condițiile în care cele două pretendente din Timișoara au ratat primele două locuri ale turneului de baraj jucat chiar aici. UVT Agroland și CSU Politehnica nu au știut să își valorifice avantajul terenului propriu.

Tinerețea și lipsa de experiență le-a costat promovarea pe cele două echipe antrenate de Dan Jitaru și Cerasela Șerban. Piteștiul și Galațiul s-a prezentat la turneu cu loturi prea solide pentru junioarele de la Agroland și Poli. Argeșencele au inclusiv o stranieră în lot plus alte câteva jucătoare cu experiența primei ligi, dar și un tehnician cu cotă bună în A1, Paul Bogdan.

Galațiul de asemenea s-a prezentat cu un lot cu mare experiență alcătuit din voleibaliste cu vechi state în prima ligă. Chiar dacă unele au 39 sau 40 de ani pot face față cu succes nivelului cerut la acest turneu de promovare.

UVT Agroland, aflată în abia al doilea sezon de la înființare și cu jucătoare de 14-16 ani, nu a fost departe de a obține promovarea nici de această dată. Însă la fel ca în barajul de anul trecut a obținut doar un succes și a încheiat a treia. Fetele lui Dan Jitaru au învins pe concitadina CSU Poli cu 3-0 în prima zi pentru ca apoi să piardă cu Pitești, 0-3 (12-25, 20-25, 17-25), și Galați, 0-3 (21-25, 17-25, 22-25). CSU Poli a încheiat fără niciun punct barajul, pierzând cu 0-3 toate jocurile.

”Obiectiv neîndeplinit pentru noi dar am făcut tot ce am putut. Experiența superioară a adversarelor a făcut diferența. Ne-am propus obiective mult mai mari decât această promovare”, au subliniat oficialii de la Agroland.

SCM Pitești, cu 8 puncte, și CSU Galați, cu 7 puncte, obțin așadar promovarea în Divizia A1.

Speranțele de a evolua din toamnă în prima ligă încă există. UVT Agroland așteaptă o invitație din partea federației pentru a juca în A1 știut fiind faptul că în fiecare vară cel puțin o echipă aruncă prosopul din rațiuni financiare.

LĂSAȚI UN MESAJ