Bani mulți și în fotbalul electronic

224

Cu mai puțin de o lună înaintea lansării următorului titlu din seria de simulatoare sportive FIFA, și anume FIFA 17, e necesar să aruncăm o privire spre noutățile aduse de joc.

Anul trecut, cei de la EA Sports au introdus echipe feminine în FIFA 16 (selecționatele de fotbal feminin ale SUA, Germania, Franța, Suedia, Anglia, Brazilia, Canada, Australia, Spania, China, Italia și Mexic) într-un mod de joc în care doar o echipă feminină poate evolua împotriva altei echipe feminine. Anul acesta marea surpriză adusă de FIFA 17 este portarea acestuia pe un nou motor de joc, Frostbite, unul dintre liderii industriei. Asta înseamnă că jocul beneficiază de acțiune autentică, mai apropiată de realitate, care ne introduce într-un univers îmbunătățit. Mai simplu: caracterele au o mai bună dinamică în mișcare și gândire, interacționează fizic cu adversarul, iar acțiunea în atac pune jucătorul în control pentru fiecare minut petrecut pe teren.

O altă noutate, disponibilă doar celor care dețin jocul pe Xbox One sau Play Station 4, este legată de modul de joc FUT – FIFA ULTIMATE TEAM. În FIFA 17 este introdus modul FUT Champions, o competiție în care utilizatorii pot evolua la un nivel înalt, având șansa de a obține recompense (FIFA coins sau pachete booster, în care pot fi găsiți jucători, mingi, stadioane sau alte obiecte utilizabile). Mai mult de atât, FUT Champions le oferă jucătorilor oportunitatea de a obține un loc la Ultimate Team Championship Series.

În premieră pentru FIFA, Ultimate Team Championship Series va avea premii în valoare de peste 1 milion de dolari. Jucătorii se vor întrece zilnic pentru un loc în Weekend League. Odată ajunși acolo, ei va trebui să câștige cât mai multe dintr-un număr prestabilit de meciuri pentru a urca în clasament și a obține recompense. Cu performanțe consistente în Weekend League, cel mai bine clasați jucători se vor califica la finalele regionale (Ultimate Team Championship Series se desfășoară în 3 regiuni, pe parcursul a două sezoane, ceea ce înseamnă 6 finale regionale). Datorită faptului că finalele regionale sunt considerate evenimente majore ale EA, toți jucătorii calificați vor beneficia de șansa de a concura live în locații prestabilite de organizator. Și, pentru că orice tort are o cireașă, cei mai buni 32 de jucători Ultimate Team vor evolua împreună la Ultimate Team Championship. Această competiție multiplatformă va culmina într-o finală cu două manșe între cele două platforme ale competiției (Xbox One și Play Station 4), ce va încorona cel mai bun jucător.

FIFA 17 s-a lansat în Europa în 29 septembrie, jucătorii având opțiunea de a precomanda jocul. Mai multe informații despre joc pe www.easports.com/fifa.

LĂSAȚI UN MESAJ