Bani frumoși la angajare! Cine îi poate câștiga?

488

Vorbim despre șomeri cărora statul le va da o primă de 500 de lei la angajare. Condițiile în care vor putea obține banii sunt prevăzute în OUG 60/2016, care intră în vigoare pe 3 decembrie.

Prima neimpozabilă de 500 de lei se acordă șomerilor înregistrați la agențiile pentru ocuparea forței de muncă care se angajează cu normă întreagă, printr-un contract de muncă de cel puțin trei luni. Dacă raporturile de muncă încetează înainte de cele trei luni, persoanele care au luat prima trebuie s-o restituie. Prima nu se acordă dacă șomerii se angajează la companii în care au mai fost angajați în ultimele 12 luni.

Pentru a ridica suma de 500 de lei, ei trebuie să completeze o cerere tip, să aibă o copie a actului în baza căruia a fost încadrată în muncă, angajamentul pentru respectarea obligației de a restitui integral sumele primite în situaţia în care raporturile de muncă încetează, într-o perioadă mai mică de trei luni de la data încadrării în muncă, declaraţia pe propria răspundere a angajatorului din care să rezulte că în ultimele 12 luni nu a fost angajatul său.

Sursa: DC News

LĂSAȚI UN MESAJ