Banatul îmbracă haine albe. Zonele acoperite de zăpadă, după ninsori abundente

1885

Meteorologii au emis mai multe avertizări cod galben şi portocaliu de ploi şi ninsori puternice. Toată ţara este sub atenţionare meteo. In Caras Severin ninge abundent in zona de munte Semenic și în toate zonele cu o altitudine mai mare de 600 m. InfoCs.ro vă ofera imagini din Văliug și din Valea Almăjului.

„Sunt estimate ninsori abundente ce vor depune şi un strat de zăpadă consistent, în plus vântul se va intensifica în zonele de creastă, urmând să atingă la rafală şi 70 de km pe oră”, a precizat Mihai Huștiu, meteorolog ANM.

„Vremea se strică începând cu partea de vest a ţării acolo unde precipitaţile se intensifică, iar în Banat, Maramureş şi Crişana şi în zona de munte aferentă, din această seară şi până mâine după-amiază sunt estimate cantităţi de 15- 20 de litri pătraţi”, a mai adăugat meteorologul.

„Aici pe Penisula Balcanică se va contura un ciclon atmosferic ce va evolua spre bazinul Mării Negre şi ca urmare precipitaţile se vor intensifica. Vorbim de cantităţi de apă de 25 la 50 de litri pe metru pătrat în estul Munteniei, în Oltenia, în sudul Moldovei, într-un interval relativ scurt de timp”, a mai afirmat meteorologul.

Mai multe imagini pe infocs.ro

LĂSAȚI UN MESAJ