19.5 C
Timișoara
miercuri 19 iunie 2024

Ambasadorul Hans Klemm pregătește sosirea Camerei de Comerț Româno-Americane și la Reșița

Ambasadorul Statelor Unite în România, Hans Klemm, a venit în Banatul de Munte. Excelența Sa a fost primit de către președintele Consiliului Județean, Silviu Hurduzeu, prefectul județului Matei Lupu și primarul Reșiței, Ioan Popa.

Discuțiile cu ambasadorul s-au purtat într-un cadru privat, în sala de protocol a instituției administrației județene.

În interviul pe care l-a acordat presei la finalul întâlnirii, Hans Klemm a vorbit despre discuțiile purtate cu oficialitățile gazde legate de oportunitățile zonei și ale județului.

Acestea s-au axat pe posibilitățile de a întări legăturile economice dintre Statele Unite şi vestul României, dar şi despre o posibilă colaborare în sectorul apărării. De asemenea, s-a adus în discuție potențialul turistic al Banatului de Munte și domeniul culturii.

Excelența Sa a apreciat sprijinul dat de armata română în Afganistan, catalogând contribuția României ca fiind chiar mai mare decât a altor state din Europa.

”Sprijinul românesc în Afganistan e foarte important. În acest moment, România este a patra ţară, ca aport la sprijinirea misiunii în Afganistan. Spre exemplu, România are acum o contribuţie mai importantă decât cea a Angliei, iar Statele Unite apreciază foarte mult acest lucru. Soldaţii noştri luptă umăr lângă umăr în Afganistan, în încercarea de a aduce acestei ţări securitate şi stabilitate”, a precizat ambasadorul.

Vizita ambasador Hans Klemm la Resita (1)Primarul Reșiței, Ioan Popa, a adus în discuție potențialul industrial al orașului și a cerut sprijinul în privința organizării la Reșița a unui forum economic româno-american prin Camerele de Comerț din Caraș-Severin și cea româno-americană de la București, dar și un sprijin prin facilitarea unor întâlniri cu oameni de afaceri americani care să devină interesați să investească în această zonă. ”Am fost onorat să particip astăzi la întâlnirea cu Excelența Sa, Hans Klemm, ambasadorul Statelor Unite ale Americii, o vizită de bun augur pentru orașul nostru. Am profitat de ocazie să îi vorbesc despre potențialul industrial al orașului, despre posibilitatea relansării activității de producție de echipament militar la societatea Arsenal Reșița, aflată actualmente în conservare, să îi ofer explicații în legătură cu semnificația funicularului care traversează centrul orașului. Mai mult, am cerut sprijinul ambasadei Americii în privința conlucrării cu Camera de Comerț Americană dar și de susținere din partea oficialului american a unor întâlniri cu oameni de afaceri americani” a declarat primarul Ioan Popa.

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Citește și :