Bănățenii, invitați să sărbătorească 55 de ani de existență a trupei Phoenix, printr-un concert aniversar, la Timișoara!

412

Anul 2017 marchează pentru Nicu Covaci şi pentru trupa Phoenix două evenimente majore: 70 de ani de viață, pe care liderul trupei i-a împlinit în data de 19 aprilie 2017 şi 55 de ani pe scenă alături de Phoenix.

Cu ocazia acestor importante evenimente, Primăria Municipiului Timişoara, prin Casa de Cultură a Municipiului, a organizat un concert unic, intitulat Phoenix&Friends, care are loc vineri, 2 iunie, de la ora 19:00, în Piaţa Libertăţii.

La concert vor participa, pe lângă legendarii trupei Phoenix, A.L.L. Friends Band și Vest Phoenix Cover, dar și invitații speciali: Moni Bordeianu, Bogdan Bradu, Bogdan Munteniţa, Valeriu Sepi şi Titi Dragomir.

Phoenix, una dintre primele trupe de muzică rock din România a demonstrat şi demonstrează în continuare, că este un reper important în existenţa şi spiritul oraşului Timişoara.

Compozitor, cântăreţ, chitarist, pictor şi grafician, Nicu Covaci este cunoscut ca fondator şi lider al formaţiei Phoenix. Încă din copilărie a învăţat să cânte la pian, acordeon, muzicuţă şi chitară.

,,Phoenix a hrănit spiritual generaţii de români, a lansat mari muzicieni şi piese nemuritoare. Membrii formaţiei au abordat numeroase subgenuri ale rock-ului, traseul stilistic al formaţiei pornind de la muzică beat, rock psihedelic, hard rock, ajungând la etno – rock. Piese celebre au fost şi încă sunt fredonate de generaţii întregi: „Vremuri”, „Fata Verde”, „Andrii Popa”, „Strunga”, „Canarul”, „Mugur de fluier”, „Mica ţiganiadă”, „Nunta” sunt capodopere, care încă scriu istoria Phoenix. Peste 40 de muzicieni au făcut parte din formaţia Phoenix de-a lungul anilor, Nicu Covaci fiind nucleul care a păstrat spiritul Phoenix viu, mai bine de o jumătate de secol”, au transmis, într-un comunicat de presă, reprezentanții Casei de cultură din Timișoara.

Timișorenii sunt așteptați așadar, în seara de vineri, în Piața Libertății, la un concert extraordinar, pentru a sărbători 55 de ani de existență a trupei Phoenix.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.