Băieții lui Ionuț Popa continuă să spere

212

ACS Poli a stopat seria înfrângerilor din play-out cu o remiză prețioasă în fața Iașiului. Un 1-1 de moral înaintea unei săptămâni cu semifinala Cupei României și finala Cupei Ligii.

Trupa lui Ionuț Popa a ajuns la cota 23 de puncte în clasamentul play-outului și urcă provizoriu peste linia retrogradării. Bănățenii sunt la două victorii de prima poziție retrogradabilă având ce-i drept și două jocuri în plus. Cu două victorii din ultimele trei jocuri de campionat, Poli este sigură măcar de locul de baraj.

După două înfrângeri consecutive, bănățenii au primit vizita liderului ierarhiei din grupa retrogradării CSMS Poli Iași. La finalul unei confruntări echilibrate și în care Timișoara a mai primit două lovituri dure, accidentările lui Bocșan și Poparadu, gazdele au reușit să smulgă un punct.

Fucek în minutul 17 și Bărbuț în minutul 42 au irosit situațiile de gol ale gazdelor în prima repriză. Golul a picat înaintea pauzei, minutul 43, atunci când Bole l-a învins pe Straton cu un șut sănătos de la 20 de metri la o fază în care defensiva lui Poli a fost naivă.

Egalarea a survenit imediat după pauză, cursa lui Croitoru de pe dreapta a fost fructificată de croatul Fucek cu o reluare sigură din 10 metri: 1-1. Oaspeții s-au apropiat de poarta adversă în două rânduri, însă Straton a fost la post și a menținut egalitate.

Poli a ratat șansa de a trece în avantaj în mijlocul reprizei secunde. Bărbuț a luat pe cont propriu o acțiune și a făcut totul foarte bine până la șutul final, unul ratat complet. În minutul 85 bănățenii au mai avut o ultimă șansă de a lua cele trei puncte însă Drăghici a înălțat ”zmeul” din marginea careului advers spre disperarea băncii tehnice. Final 1-1.

ACS Poli: Straton – Străuț, Cânu, Șeroni, Novak (62, Neagu) – Artean, Poparadu (12, Mailat) – Bărbuț, Croitoru, Fucek – Pedro Henrique (73, Drăghici).

Timișorenii nu au timp de odihnă pentru că urmează o săptămână extrem de încărcată cu meciuri importante. Miercuri, de la ora 19, este returului semifinalei de Cupă a României cu Astra, iar sâmbătă are loc finala Cupei Ligii, la București, contra lui Dinamo.

 

LĂSAȚI UN MESAJ