O singură săptămână ne mai desparte de Sibiu Jazz Festival

101

Iubitorii bănățeni ai muzicii au prilejul, peste puțin timp, să petreacă câteva zile deosebite la Sibiu. Nu este prea departe și in cateva ore se poate ajunge. Poate că dacă autoritățile se mobilizează până anul viitor se poate face întreg drumul pe autostradă.

Între 18 și 21 mai, fanii români ai acestui gen muzical petrec 4 zile de sărbătoare a jazzului, alături de turiștii străini veniți în Sibiu pentru festival și pentru frumusețile orașului.

jazz

Sibiul se pregătește să îmbrace haine de jazz și bună dispoziție, pentru a-și întâmpina vizitatorii cu brațele deschise. În curând începe amenajarea scenei din Piața Mică pe care vor canta cu pasiune artiști internaționali de jazz: nonconformista De La Purissima și bandul ei spaniol, frumoasa cubaneză Yilian Canizares, sirienii de la Mozayek Band și mulți alții.

Spectacole incendiare vor susține și artiștii români de la Accord Vibes, Peter Sarosi & Azara, efervescenta Irina Popa, DJazz & Happy Sins și deja cunoscutul sextet Jazzapella. Concertele românilor fac parte dintr-un proiect pilot al Fundației Sibiu Jazz Festival, “Romanian Jazz Meeting”. Proiectul, unic în Romania, își propune să promoveze pe plan internațional artiștii români de jazz, prin intermediul celei mai mari platforme europene de jazz: Europe Jazz Network. Astfel, muzicienii români de jazz vor canta în deschiderea concertelor artiștilor internționali atât joi, 18 mai, cât și vineri, 19 mai. Proiectul Romanian Jazz Meeting este singurul proiect de profil din Europa care va fi transmis live pe site-ul organizatorului, www.sibiujazz.eu, pe rețelele de socializare și pe www.livestream.com.

jazz sibiu1

În total, 120 de artiști din 17 țări se întâlnesc la Sibiu cu scopul de a crea emoții pozitive publicului venit din toate colțurile lumii la cel mai longeviv festival de jazz din România.
Săptămâna viitoare, începand de joi și până duminică, de la orele 19:00, Piața Mică va răsuna de acorduri de jazz cu influențe orientale, latino sau blues, într-un eveniment care va rămâne în amintirea publicului mulți ani de aici inainte.

Dacă serile publicului vor fi pline de muzică live de calitate, turiștii și sibienii vor avea agendele încărcate și pe parcursul zilelor. Organizatorii festivalului au gândit un circuit turistic și cultural în adevaratul sens al cuvântului pentru toți iubitorii de jazz prezenți în orașul transilvănean pentru a sărbători jazzul.

Fondat in anii ’70, Sibiu Jazz Festival este un eveniment cultural de talie internațională, pe scena căruia au debutat de-a lungul celor 47 de ani de existență, nume sonore din jazzul autohton. Deși se apropie de jumătate de secol, festivalul a surprins mereu prin tinerețe și efervescență, dovadă fiind noutațile cu care își întâmpină publicul la fiecare ediție.

LĂSAȚI UN MESAJ