Materie cenușie la export! Zeci de elevi de la un liceu din vestul țării pleacă din toamnă să studieze la universități de peste hotare

306

13 elevi din aceeaşi clasă, a XII-a A, de la Colegiul Național „Moise Nicoară” din Arad, au fost admişi la universităţi de top din Europa. Elevii pleacă fără să privească în urmă, în speranţa unui viitor mai bun se arată într-un material difuzat de Digi24 Timișoara.

11dintre cei 13 elevi arădeni se mută din toamnă în Anglia pentru a-şi continua studiile. Ceilalți doi au fost admiși la universități din Franța și Austria. Domeniile în care vor studia sunt diferite, însă motivul pentru care tinerii cu potențial pleacă din țară este acelaşi: condiţii mai bune de şcoală.

Andreea Szocs

Olimpică națională timp de 7 ani la rând, Andreea Szocs a fost cea mai curtată. Cinci instituții de învățământ superior din Marea Britanie și-au dorit-o ca studentă. „M-am decis să mă duc la Universitatea din Cambridge. MUSCĂ Mi-ar plăcea să mă întorc dacă ar exista o …un centru de cercetare mare în România. Probabil…nu mă voi întoarce pentru că nu cred că se va face un asemenea centru„, povesteşte pentru Digi24 Timișoara Andreea Szocs, elevă în clasa a XII-a la Colegiul Național „Moise Nicoară” Arad.

Elevii Colegiului „Moise Nicoară” care rămân în ţară vor să devină ingineri sau medici. Pregătirea unor tineri cu potențial este o provocare și pentru profesori, care îi susțin chiar dacă îi văd plecând din țară. De precizat că liceul din Arad este o adevărată pepinieră pentru universitățile din afara României. 25 de elevi de la Colegiul Naţional „Moise Nicoară” vor studia peste hotare începând din toamnă.

LĂSAȚI UN MESAJ