Bagaje ticsite cu droguri, plimbate pe la granițele vestului! S-au descoperit zeci de kilograme de canabis și cocaină

161

În ultimii doi ani, la graniţele României, poliţiştii de frontieră au confiscat zeci de kilograme de droguri cu risc şi substanţe psihotrope sau precursori de droguri, cele mai întâlnite fiind cocaina, canabisul şi heroina. Capitala rămâne cel mai important bazin de desfacere pentru stupefiante.

Zeci de kilograme de substanţe stupefiante au fost confiscate anul trecut de către poliţiştii de frontieră şi celelalte structuri implicate în combaterea traficului de droguri la graniţele ţării, iar cei implicaţi în afaceri cu stupefiante, pe numele cărora au fost deschise dosare penale, provin din ţări precum Republica Moldova, Bulgaria, România, Franţa, Nigeria, Albania, Polonia, Serbia, Rusia, Belgia şi Cehia.

“În anul 2017, poliţiştii de frontieră – independent sau în colaborare cu lucrători ai structurilor cu competenţe pe linia combaterii traficului ilegal de droguri şi substanţe interzise au depistat 35,19 kg canabis, 1,67 kg cocaină, 0,017 kg. haşiş, 391.444 pastile, 29.603 fiole şi 0,92 kg. substanţe anabolizante, 207 pastile şi 161 kg. alte substanţe interzise, 11.620 produse farmaceutice, 4 pastile amfetamine şi 85 litri alte substanţe toxice”, se arată într-un răspuns al Poliţiei de Frontieră Române la solicitarea MEDIAFAX.

Una dintre cele mai importante capturi înregistrate de poliţişti anul trecut a avut loc pe 26 aprilie. Atunci poliţiştii de frontieră din Moraviţa, judeţul Timiş, au observat, cu ajutorul sistemului de supraveghere cu termoviziune, o persoană care se deplasa pe jos dinspre Serbia spre România, cu două bagaje voluminoase. Agenţii au constatat că bărbatul transporta 50 de pachete ambalate în folii ce conţineau o substanţă vegetală mărunţită în greutate de aproximativ 34 de kg, respectiv canabis.

Graniţele României au fost încercate de către traficanţii de droguri şi pe parcursul acestui an. Conform Poliţiei de Frontieră, “în primele 9 luni ale anului 2018, poliţiştii de frontieră – independent sau în colaborare cu lucrători ai altor structuri au depistat 23,239 kg.cocaină, 16,935 kg.canabis, 6,2 kg heroină, 390 de gr.haşiş, 118 gr.marijuana, 5000 l precursori, 960 pastile şi 30 fiole anabolizante, 6,73 kg şi 484 pastile din alte categorii de stupefiante, 861 pastile, 5 fiole şi 7,154 kg. Substanţe psihotrope, 5,724 kg.şi 45 pastile amfetamine”.

Persoanele implicate în traficul de droguri pe numele cărora s-a început urmărea penală provin din ţări precum Austria, Bulgaria, Elveţia, Kenya, Republica Moldova, Nigeria, Polonia, România, Serbia, Spania, Suedia, Turcia şi Ucraina.

Unul dintre cazurile de trafic de droguri înregistrate în acest an a avut loc la sfârşitul lunii august când poliţiştii de frontieră de la Nădlac au prins un străin care transporta cu mai multe maşini nu mai puţin de 5 tone de anhidridă acetică, un precursor de droguri, şi 20 de kilograme de cocaină de o puritate de aproximativ 99 la sută.

Citește mai mult pe gandul.info

LĂSAȚI UN MESAJ