Bagaj burdușit cu pilule, descoperit la Moravița. Explicația sârbului care îl transporta

151

Un sârb a fost oprit de poliţiştii de frontieră de la Moraviţa după ce, în bagajul său au fost descoperite sute de calmante pentru care nu avea reţetă.

Bărbatul, în vârstă de 64 de ani, a încercat să intre în România, dar vameşii au avut suspiciuni asupra bunurilor transportate. Aşa că au trecut la percheziionarea bagajului, în care au găsit pastile Xanax.

“În baza profilului de risc, echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră şi inspectori vamali, a efectuat controlul bagajului bărbatului, în interiorul căruia au fost descoperite, ascunse şi nedeclarate, 230 comprimate Xanax, substanţă aflată sub control naţional, înscrisă în Anexa nr. III din Legea 143/2000, privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri”, transmit poliţiştii de frontieră.

Sârbul a declarat că pastilele sunt pentru uzul propriu, că nu are reţetă şi că nu ştia că nu poate intra în România cu acestea. Pastilele au fost reţinute, iar bărbatul este cercetat acum pentru tentativă de intoducere în ţară de droguri de risc.

LĂSAȚI UN MESAJ