„Bacalaureat” de Cristian Mungiu, în proiecție de gală la Timișoara

493

Filmul lui Cristian Mungiu, „Bacalaureat”, va avea o proiecţie de gală în Timişoara, la o zi de la lansarea în cinematografele din toată ţara şi la două zile de la premiera internaţională de la Cannes.

Regizorul Cristian Mungiu se va adresa publicului prezent în sala Filarmonicii Banatul Timişoara, printr-o intervenţie direct de la Cannes.

Invitaţi speciali: Adrian Titieni, Mălina Manovici (Teatrul Naţional Timişoara) şi Eniko Benczo (Teatrul German de Stat Timişoara).

Co-producţie România-Franţa-Belgia, „Bacalaureat” spune povestea unui doctor dintr-un mic oraş de provincie care trebuie să decidă care este cea mai bună cale de urmat în viaţă pentru fata sa. În cinematografe, filmul intră din 20 mai. Adrian Titieni şi Maria Drăguş joacă rolurile principale.

BACALAUREAT, 2016, 128’, scenariul și regia: Cristian Mungiu; imaginea: Tudor Vladimir Panduru; scenografia: Simona Pădurețu; montaj imagine și sunet: Mircea Olteanu; director de film: Adrian Moroca; producător executiv: Tudor Reu. cu: Adrian Titieni, Maria Drăguș, Lia Bugnar, Mălina Manovici, Vlad Ivanov, Rareș Andrici.

Cristian Mungiu este la a treia participare în competiţia oficială de la Cannes, fiind premiat în trecut pentru „4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile” şi „După Dealuri”.

„Bacalaureat” va rula într-o proiecţie specială, sâmbătă, 21 mai 2016, în sala Filarmonicii Banantul Timişoara, începând cu ora 20,00.

Accesul la proiecția organizată sâmbătă, 21 mai, este gratuit, pe bază de taloane achiziționate de la casieria Filarmonicii, începând de marţi, 17.05.2016, conform orarului (Luni-Miercuri-Vineri: 10.00-14.00; Marţi-Joi: 14.00-19.00) sau înainte de eveniment cu două ore.

LĂSAȚI UN MESAJ