Axa Robu – Falcă trece pe la Universitatea de Vest. O mare metropolă va uni Timişoara şi Aradul?

1005

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, şi cel al Aradului, Gheorghe Falcă, vor semna marţi, 2 august, la Universitatea de Vest din Timişoara, un angajament al celor două municipii de a construi o mare metropolă pe axa Timişoara – Arad, evenimentul urmând să se producă în cadrul conferinţei „Dezvoltare urbană pe axa Arad – Timişoara”, găzduită în Aula Magna a instituţiei de învăţământ superior timişorene.

Evenimentul, la care participă reprezentanți ai autorităților locale și centrale, ai mediului de afaceri și ai instituțiilor academice internaționale, are loc în cadrul ERMAS 2016 — Conferința științifică Anuală a Economiștilor Români din Mediul Academic din Străinătate. Aflată la a treia ediție și organizată în acest an de Universitatea de Vest din Timișoara, prin Facultatea de Economie și de Administrare a Afacerilor, seria de conferințe ERMAS a fost premiată în 2015 în cadrul Galei Foreign Policy Romania „Top 100: Oameni și Idei care Mișcă România”.

ERMAS 2016 se desfășoară în perioada 1-3 august, iar sfera participanților este formată din economiști români afiliați unor universități străine / instituții de cercetare din afara țării, precum și colegi ai acestora care activează în România. Inițiative similare au fost implementate cu regularitate în alte țări europene, cum ar fi Franța, Germania, Grecia sau Ungaria.

Deschiderea ERMAS are loc luni, 1 august, de la ora 10.00, la Facultatea de Economie și de Administrare a Afacerilor a UVT, în prezența Viceguvernatorului BNR, Liviu Voinea.

LĂSAȚI UN MESAJ