Avionul de filmat, hainele frumos împodobite sau țevile sparte s-au adunat la Salonul de Invenții-VIDEO

295

O inițiativă pornită cu trei ediții în urmă de un împătimit al lucrului cu ideea inovativă a avut suflul neceasar să răzbată în timp. Este vorba de cea de-a treia ediție a Salonului de Invenții și Inovații ce poartă numele unui bănățean la fel de iscoditor: Traian Vuia. Evenimentul este organizat de Societatea Inventatorilor din Banat. Evenimentul ține trei zile, până vineri 9 iunie.

Salonul are caracter internațional fiind veniți invitați din opt țări. Standurile de la Casa Tineretului sunt ocupate de peste 200 de invenții cu specialiștii lor. Au venit cu ultimele lor lucrări atât cercetători, ce asta fac de o viață, cât și tineri studenți ce au iscodit ceva nou în laboratoarele universităților lor. Se pot vedea noi tehnologii, materiale de construcții ce poate vor revoluționa domeniul, soluții inovative în variate domenii de activitate. Cele mai multe provin din domeniul agriculturii dar există și IT, medicină, energii regenerabile sau roboți industriali.

De la un stand te invită un specialist din Ungaria să încerci pe loc un nou senzor de umiditate ce poate fi înglobat fie chiar și în dușumea și poate opri apa din toată casa în cazul unei țevi sparte.

Se pot vedea unele ape îmbuteliate ce ar trebui să asigure o sănatate de fier până la adânci bătrâneți. O echipă de tinere de la Universitatea de Agronomie au adus produse alimentare născocite de ele în cadrul orelor de tehnologii alimentare. Acestea au în componență compuși activi ce stimulează organismul.

Dar asta nu e totul. Se pot vedea chiar și tehnologii militare. Un avion de mici dimensiuni ce poate zbura deasupra unor terenuri ce trebuie cercetate poate filma totul cu mare acuratețe.

Îmbrăcămintea prezentată în cadrul unei scurte defilări de modă a scos în evidență colaborarea transfrontalieră dintre România și Serbia în domeniul decorațiunilor vechi și uitate ce pot fi din nou purtate de oricine. Studenții și dascălii de la Facultatea de Arte și Design au introdus o parte inovativă în bătrânele straie adunate de prin poduri sau lăzi.

Inventatorul timișorean Remi Rădulescu, președintele Societății Inventatorilor din Banat și ințiatorul acestui salon a enumerat nu mai puțin de 17 domenii diferite de exponate.

Vineri, la ora 19, va avea loc festivitatea de premiere, unde se vor oferi premii de excelență, speciale și marele premiu, dar și medalii și diplome pentru toți inventatorii participanți”, a menționat inventatorul Rădulescu.

LĂSAȚI UN MESAJ