AVANSĂRI! Mai multe funcţii de şefi din Poliţia Timiş, ocupate în urma examenelor din decembrie! Vezi ce note au obţinut candidaţii care au luat locul pensionarilor

3932

Mai posturi de ofiţeri şi agenţi din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Timiş, vacantate ca urmare a pensionărilor pe bandă rulantă şi scoase la concurs în luna decembrie 2016, au fost adjudecate de poliţiştii care s-au prezentat la examene.

În primul rând, comisarul şef Alin Petecel, şeful Poliţiei Municipiului Timişoara, a fost examinat la data de 22 decembrie şi a obţinut nota 9,20, astfel că a devenit comandant de poliţie cu acte în regulă.

Nu la fel de norocos a fost subcomisarul Ovidiu-Ionel Răchită, care a încercat să preia din mers funcţia de şef al Poliţiei Oraşului Jimbolia, după pensionarea comisarului şef Ioan Vilisca. Comisia de examinare i-a acordat doar nota 6,24 şi, prin urmare, candidatura ofiţerului la acest post a fost respinsă.

Foarte bine pregătit a fost, în schimb, comisarul Daniel Iovan, de la Poliţia Municipiului Lugoj, care a obţinut nota 8,70 şi, în consecinţă, a fost instalat în funcţia de şef Birou Investigaţii Criminale.

Funcţia de şef al Poliţiei Oraşului Gătaia – care a rămas descoperită după condamnarea la închisoare fostului şef, Daniel Disagă, pentru lovituri cauzatoare de moarte – a fost ocupată, în urmă concursului din 23 decembrie, de Gheorghe Cosmin Ursul.

Tot în urma concursurilor din decembrie, agentul şef adjunct Ioan-Răzvan Oprican a fost notat cu 9,60 şi i s-au predat cheile Postului de Poliţie Dudeştii Noi, în timp ce agentul şef adjunct Daniel-Cristian Traşcă, cu nota de 8,40, a fost instalat în fruntea Postului de Poliţie Topolovățu Mare.

De asemenea, din data de 10 ianuarie 2017, şeful Serviciului Comunicaţii şi Informatică din cadrul IPJ este subcomisarul Cezar-Mihai Victoria, care, cu nota 7,75, l-a devansat pe contracandidatul său, subcomisar Adrian-Romeo Talabă, care a ştiut doar de 5,40.

Să mai menţionăm că, tot la sfârşitul anului trecut, au trecut examenul de intrare în sistem 77 de agenţi, în structurile de ordine publică, 9 agenţi la Poliţia Transporturi Timişoara.

Campania de întinerire a cadrelor şi completare a schemei de personal din Poliţia Timiş continuă, iar în data de 2 februarie 2017 vor fi scoase la concurs, cu recrutare din sursă internă, funcţiile de şefi de post în localităţile Jamu Mare, Fârdea, Pietroasa şi Ghilad.

După cum a anunţat preşedintele comisiei de concurs, comisar şef Caius Cosmin Spătar, candidaţii trebuie să aibă autorizaţie de acces la informaţii clasificate cu caracter minim “secret de serviciu”, să fie desemnaţi sau să poată fi desemnaţi ca organe de cercetare a poliţiei judiciare şi ca poliţişti rutierişti şi să fi obţinut în ultimii doi ani calificativul “bun”.

LĂSAȚI UN MESAJ