Avancronica unor alegeri fără surprize

143

Astăzi este mare zi în filiala partidului Social-Democrat Timiș. De la marea vânzoleală (sau poate a fost o furtună?) ce a avut loc cu un an și mai bine în urmă, când, odată cu aventura lui Grindeanu la București, PSD-iștii de la noi din județ nu au avut un președinte ales definitiv. Treaba a mers la fel de bine și cu interimatul lui Călin Dobra la șefie.

Pentru a intra în rândul lumii și pentru a nu mai râde alte partide de ei, s-a hotărât intrarea în normalitate și convocarea unei ședințe speciale de alegeri.

În câteva ore, partidul va avea conducere nouă legală, statutară și democratică. Se aleg președintele, președintele executiv și cei 17 (Da! Ați citit bine. Șaptesprezece) vicepreședinți. Sigur sunt partide ce nu au atâția membri într-un județ câți vicepreședinți sunt la PSD Timiș.

Încă se mai pot întâmpla mari surprize. Evident că nu la nivelul superior. Unicul candidat, Călin Dobra, este președinte în orice condiții. Alfred Simonis este președintele executiv prin retragerea contracandidatului său (așa cum recunosc semioficial pe la colțuri unele surse).

Lista celor 17 nu mai interesează pe nimeni în mod special. Doar iubitorii de suspans și de pariuri cu cotă mare chibițează dacă favoritul lor va fi pe locul 12 sau 15! Aici ar putea fi marile surprize! Că nu e totuna dacă esti adjunctul numărul opt sau 13 al unui președinte. Iar cel de pe locul 17 va fi ironizat de toți colegii timp de patru ani pentru că este ultimul om din partid.

Dacă lăsăm un moment gluma deoparte trebuie spus că ziua de azi este momentul în care PSD Timiș va fi din nou băgat în seamă la nivel național de cei ce jucau în grupa mare și aveau un președinte ales. Nu vor mai primi indicații de la câte un politician din Arad sau Hunedoara ce se aroga ca frate mai mare.

LĂSAȚI UN MESAJ