Autobuze noi, cu WI-FI şi călătorii aproape gratuite, la Caransebeş

1573

De luni, 4 aprilie, locuitorii din oraşul Caransebeş au la dispoziţie noi mijloace de transport în comun. Patru autobuze noi au fost achiziţionate de municipalitate, cu 4,3 milioae de lei. Surpriza pentru călători este că au acces gratuit la internet wireless.

Potrivit autorităţilor din Caransebeş transportul cu noile mijloace de transport în comun este aproape gratuit. Beneficiază de gratuitate mai multe categorii de persoane, iar cei care trebuie să plătească sunt foarte puţini.

„Va fi o lună experimentală, astfel încât cetățenii să vină cu sugestii, care vor fi centralizate și vor fi abordate într-un plan de măsuri care va fi implementat începând cu 1 mai. Primăria va acorda facilități aproape tuturor categoriilor de călători: de la elevi, studenți, pensionari, persoane cu handicap până la funcționari publici, persoane angajate în sistemul de sănătate sau persoane care, calculând pe membru de familie, au venitul mai mic decât salariul minim pe economie. Toți acești călători se pot informa la Serviciul Transal Urbis, care le va pune la dispoziție cartele de călătorie gratuite. Cei care nu se încadrează în regulamentul prevăzut de Hotărârea Consiliului Local sunt poate avocații sau oamenii de afaceri, care nu vor circula, poate, cu autobuzul”, a declarat Marcel Vela, primarul oraşului Caransebeş.

Potrivit regulamentului de funcţionare a autobuzelor, biletul, pentru cei care trebuie să îl cumpere, este în valoare de 2 lei, iar un abonament pentru toate liniile să fie 50 de lei pe lună sau 30 de lei pentru jumătate de lună. Cele patru autobuze vor fi prevăzute cu camere video pentru siguranța cetățeanului și vor avea sistem GPS pentru a se ști exact în ce stație se află călătorul și dacă se respectă programul de transport.

LĂSAȚI UN MESAJ