Blatişti violenţi şi controlori bătuţi în mijloacele de transport din Timişoara

461

Controlorii Regiei Autonome de Transport Timişoara, care au întreprins mai multe controale în mijloacele de transport în comun, se plâng că sunt agresaţi de călătorii fără bilet. Ultimul episod în care angajaţi ai RATT au fost bruscaţi sau loviţi de blatişti s-a petrecut săptămâna trecută. În cadrul controlului, pasagerul a refuzat să se identifice şi a lovit controlorii.

“Mai exact, colega şi colegul nostru au întreprins o acţiune de control pe linia 9 tramvaie în data de 30 martie, în jurul orei 16. După ce au fost identificaţi mai mulţi călători frauduloşi, aceştia au fost poftiţi să coboare din mijlocul de transport în comun, în vederea întocmirii proceselor verbale de contravenţie pentru călătorie fără bilet sau abonament. Dintre aceştia, un singur călător fraudulos a refuzat să se identifice, pretinzând că nu este obligat să prezinte actul de identitate celor doi controlori. În urma insistenţelor celor doi controlori în vederea identificării, călătorul a devenit violent. În primă instanţă a împins-o pe colega noastră, după care l-a lovit cu pumnul în cap pe celălalt controlor, care a intervenit pentru calmarea spiritelor. După acest eveniment reprobabil, călătorul agresiv a părăsit locul incidentului”, transmite conducerea RATT.

Controlorul lovit a fost expertizat medico-legal şi a primit îngrijiri medicale pentru traumatism cranio-cerebral afirmativ prin heteroagresiune. Acesta a depus plângere la Poliţie, care va investiga acum cazul.

“Agenţii de control din cadrul R.A.T.T. au dreptul legal să întreprindă acţiuni de control în mijloacele de transport în comun conform HCL 371/2007 şi HCL 335/31.07.2015”, mai transmite RATT.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ