1.2 C
Timișoara
duminică 3 decembrie 2023

AUR Timiș și-a stabilit sediul în clădirea în care a locuit un mare poet și revoluționar timișorean

Sediul Alianței pentru Unirea Românilor filiala Timiș va funcționa într-o clădire istorică, cea în care a locuit poetul Ion Monoran.

Nu este atribuit de primărie, au precizat reprezentanții partidului, care au închiriat pe cont propriu un apartament în imobilul în care a locuit poetul revoluționar Ion Monoran. În spațiul din Piața Unirii va fi și biroul parlamentar al deputatului Titi Stoica.

“Consiliul Local a votat împotriva atribuirii unui spațiu pe Eneas. Am făcut noi eforturi, colegii și am pus bani, am închiriat de la un antreprenor român care avea cumpărat apartamentul. Acolo este clădirea unde a trăit oetul Ioan Monoran și acesta a fost un motiv pentru care am ales să ne mutăm acolo și faptul că am găsit înțelegere la proprietarul apartamentului să avem o chirie rezonabilă pentru zona centrală”, spune Titi Stoica.

În 1989, Ion Monoran a fost cel care a oprit tramvaiele în fața locuinței pastorului Laszlo Tokes, îndemnând lumea să se ridice împotriva dictaturii ceaușiste. Clădirea care i-a fost locuință o perioadă de timp a fost ridicată în anul 1896.

Sursa: http://www.radiotimisoara.ro

Alte subiecte :

Citește și :