Au băgat groaza în spanioli! Ce au ajuns să facă hoții români în Spania

193

Zeci de români au fost arestaţi în legătură cu peste 100 de furturi comise în provincia Malaga, din Spania, prejudiciul depăşind un milion de euro, relatază Observator. Arestările au fost efectuate de poliţiştii spanioli în colaborare cu poliţiştii români şi cu specialişti ai Interpol şi Eurojust.

Conform Euro Weekly News, 38 de persoane au fost arestate în Spania, în legătură cu acest caz, trei în România şi una în Portugalia. Anchetatorii susţin că cele peste 100 de furturi comise în provincia Malaga au fost comise, în majoritate, cu violenţă. Hoţii furau ceasuri, bijuterii şi alte bunuri personale ale victimelor, le comercializau, iar banii erau utilizaţi în România în special pentru cumpărarea de case şi maşini.

Cu ocazia percheziţiilor efectuate în acest dosar au fost confiscate 66 de ceasuri de firmă, 264 de bijuterii, 92 de telefoane mobile, cinci arme de foc, 10 autoturisme de lux şi aproximativ 41.000 de euro în bani cash. De asemenea, s-a pus sechestru pe 335 de autoturisme de lux în Spania, 20 de autoturisme de lux în România, 10 clădiri, şapte laptop-uri şi mai multe conturi bancare.

LĂSAȚI UN MESAJ