Au apărut deja primele cazuri de intoxicație cu ciuperci, în vestul țării

325

În judeţul Arad au apărut primele cazuri de intoxicaţii cu ciuperci din acest an. Este vorba de şapte persoane, inclusiv un copil de un an şi jumătate, care au ajuns în stare gravă la spital după ce s-au hrănit cu ciuperci culese din pădure.

În context, medicii din Arad fac apel la populație să nu consume ciuperci culese din păduri şi atenționează că și cunoscătorii se pot înșela, deoarece multe ciuperci comestibile din flora spontană au suferit mutaţii devenind otrăvitoare.

„În cazul în care s-au ingerat ciuperci, simptomele pot să apară la 15 minute până 12 ore de la ingestie. Cel mai frecvent apar grețuri, dureri abdominale, vărsături, diaree, tulburări gastro-intestinale, lăcrimare, salivație intensă, icter, hemoragii sau tulburări neurologice. În cazul în care apar astfel de simptome după ingestia de ciuperci, recomandarea noastră este vă rog sunați la 112 la numărul de urgență sau să vă prezentați într-un serviciu medical de urgență”, spune Ramona Ghișe, de la Direcția de Sănătate Publică Arad.

Cel mai grav caz înregistrat în acest an a fost cel al copilui de un an și jumătate, care a fost dus la Spitalul Județean Arad cu elicopterul SMURD, însă și alte persoane sunt internate tot din cauza consumului de ciuperci procurate din surse neautorizate.

După ploile din ultimele zile, medicii se așteaptă ca numărul intoxicaţiilor cu ciuperci să crească.

sursa: radiotimisoara.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.