Studiu amânării închiderii minelor Lonea şi Lupeni va fi prezentat Comisiei Europene

257

Studiul unei companii poloneze, ce recomandă ca închiderea minelor Lonea şi Lupeni să se facă într-un interval cuprins între 4 şi 6 ani, va fi prezentat miercuri, la Bruxelles, în faţa reprezentanţilor Comisiei Europene, în cadrul unei întâlniri la care vor lua parte şi doi reprezentanţi ai Complexului Energetic Hunedoara.

Studiul a fost realizat de experţii institutului polonez Glowny Instytut Gornictwa (GIG) şi a fost dat publicităţii în februarie 2019, concluziile acestuia arătând că închiderea imediată a minelor Lonea şi Lupeni este nesigură.

„Specialiştii GIG susţin că pentru înlăturarea pericolului unor autoaprinderi de cărbune în subteran trebuie extrase rezervele de huilă deschise. Perioada apreciată de specialişti ca fiind una optimă pentru derularea acestui program este cuprinsă între 4 şi 6 ani”, a declarat, pentru agerpres.ro, liderul Sindicatului „Muntele”.

Minele Lonea şi Lupeni ar fi trebuit să intre, de la 1 ianuarie 2019, în procedură de închidere, cu oprirea activităţii de extracţie a cărbunelui.

LĂSAȚI UN MESAJ