Atmosferă extraordinară la PLAI Festival. Evenimentul continuă cu multe surprize, la Muzeul Satului Bănățean

382

Prima seară de festival a fost plină de bucurie și de surprize pentru publicul care a venit la Muzeul Satului Bănățean din Timișoara. Artiștii au interacționat cu publicul și au avut show-uri care au creat o atmosferă extraordinară pe care fiecare dintre cei prezenți au putut să o trăiască în felul PLAI: #plaiepersonal.

Programul de concerte a început pe scena world barn cu artistul rezident al acestei ediții Dom La Nena, o tânără talentată de origine latino-americană, maestră la violoncel, cu o voce caldă, șoptită care magnetizează audiențe. S-a apropiat de publicul PLAI nu doar prin muzică, ci prin mărturisiri personale precum faptul că e bucuroasă să descopere Timișoara și această parte de lume alături de fiica ei.

Următorul concert a fost susținut de Gentleman, care a revenit de două ori pe scenă la chemarea publicului. Artistul a avut o reprezentație de reggae autentic, iar ultima melodie a cântat-o din mijlocul publicului și împreună cu publicul. A fost o surpriză pentru cei din fața scenei. Gentleman le-a spus celor prezenți ‘Mulțumesc’, arătând la rândul lui bucurie pentru seara petrecută la Timișoara.

Cei prezenți la PLAI s-au mutat apoi la Casa Filmelor, unde artistul francez Chassol a prezentat un proiect inedit, folosind stilul artistic ultrascore al cărui inventator este. Chassol a avut o interpretare live în care a îmbinat sunete ale naturii, înregistrări cu voci umane și muzică de pian și tobe.

După miezul nopții concertele au continuat la scena after-party cu Bibanu, Benny Page și s-au încheiat cu dj set-ul lui Ed Rush, artistul londonez pionier în drum and bass care a fost foarte așteptat la PLAI.

PLAI XII continuă sâmbătă și duminică, cu o serie de activități creative și interactive.

Artiștii serii sunt sâmbătă Dom La Nena, Tamikrest și Mokoomba — pe scena de world music, Röyksopp și dj români la scena after-party.

Vă așteptăm și la Casa Filmelor cu o serie de scurtmetraje TRAF care abordează fragilitatea unor oameni deveniți refugiați, pentru care noul statut vine la pachet cu situații-limită, pe cât de dificile, pe atât de absurde. Vor mai fi proiectate Felices 140, o dramă comedie producție spaniolă și Martha și Niki, un film documentar suedez.

Programul complet al festivalului îl găsiți AICI

Biletele pot fi cumpărate online, dar și de la poartă. Biletul pentru 1 zi costă 68 de lei, iar pentru două zile costă 98 de lei.

Festivalul PLAI 2017 este organizat de voluntarii Centrului Cultural PLAI din Timișoara, în parteneriat cu Primăria Municipiului Timișoara prin Casa de Cultură a Municipiului Timișoara.

foto: PLAI Festival / Facebook

 

LĂSAȚI UN MESAJ