O româncă a murit și alți șapte sunt răniți în urma unui accident petrecut în Spania. Decedata era însărcinată

211

Opt români au fost implicaţi într-un grav accident în Ciudat Real, Spania. O tânără în vârstă de 25 de ani, însărcinată, a murit, iar ceilalţi şapte români – între care un copil de 6 ani – sunt spitalizaţi, potrivit Ministerului Afacerilor Externe.

News.ro scrie că accidentul a avut loc după ce a explodat o roată a microbuzului în care se aflau victimele. Toţi răniţii au sub 30 de ani, iar adulţii lucrau în agricultură, a anunţat Poliţia, conform Lanzadigital.com, sursa citată de presa din România.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a transmis, sâmbătă, la solicitarea News.ro, că accidentul soldat cu decesul unui cetăţean român şi rănirea altor şapte a avut loc în localitatea Daimiel, iar Consulatul României la Ciudad Real a făcut, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale pentru obţinerea unor informaţii suplimentare referitoare la circumstanţele producerii accidentului, a stării de sănătate a persoanelor rănite, dar şi pentru confirmarea identităţii acestora.

Potrivit aceleiaşi surse, cetăţenii români răniţi au fost transportaţi la Spitalul General Universitar din Ciudad Real, iar reprezentanţii consulatului au mers la unitatea medicală pentru a obţine informaţii actualízate cu privire la starea de sănătate a acestora şi pentru a acorda asistenţă consulară membrilor de familie aflaţi acolo.

De asemenea, consulul a luat legătura şi cu familia persoanei decedate pentru a acorda asistenţă consulară în vederea eliberării certificatului de deces şi repatrierea trupului neînsufleţit.

Autorităţile spaniole au demarat o anchetă pentru a stabili cu exactitate circumstanţele producerii accidentului, mai precizează MAE.

sursă: ebihoreanul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.