22.7 C
Timișoara
joi 30 mai 2024

Atenție mare șoferi! Se schimbă viteza maximă cu care se va putea circula în localitate!

Şoferii din România ar putea beneficia de pe urma unui proiect de lege înregistrat de curând la Senat pentru dezbatere. Textul proiectului prevede că viteză maximă cu care vor putea fi tranzitate localităţile prin care trec drumuri naţionale şi europene să crească la 60 de km/h faţă de 50 km/h cum prevede legea în acest moment, notează hotweek.ro.

Dacă proiectul va fi votat în Parlament şi apoi publicat în Monitorul Oficial, va duce la creşterea vitezei medii de deplasare pe drumurile din România şi, în mod concret, la reducerea duratei călătoriilor rutiere.

Această măsură nu se va putea aplica însă în oraşe şi municipii. Acolo, viteza maximă legală este stabilită doar cu avizul Poliţiei Rutiere. Chiar şi în aceste condiţii, o astfel de lege ar fi primită cu bucurie de conducătorii auto. Asta, în condiţiile în care toate autovehiculele, indiferent de categoria lor, ar putea circula în localitate cu maximum 60 km/h însă doar dacă pe un anume tronson de drum nu este stabilită o altă limită de viteză.

Scopul proiectului de lege propus pentru dezbatere în Parlament este și de a veni în sprijinul transportatorilor şi investitorilor din România, care vor beneficia de un timp redus de transport al mărfurilor.

Sursa: hotweek.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Citește și :