Atenţie, căruţaşi! Poliţia ridică atelajele dacă vă deplasaţi prin Timişoara!

229

Ca urmare a unei sesizări, polițiștii locali s-au deplasat ieri dimineață, în jurul orei 10.00, pe str. Vasile Balmuș, unde s-a semnalat faptul că un bărbat circulă cu căruța într-o zonă de locuințe, în care acest lucru este interzis.

Cel în cauză, un bărbat de 22 de ani, cu domiciliul în Timișoara, a fost sancționat conform HCL 371/2007 modificată cu amendă de 500 de lei. Acesta a susținut că se va deplasa imediat la domiciliu, dar a continuat să se plimbe cu căruța prin oraș, fiind depistat, o oră mai târziu, pe str. Carpați, motiv pentru care a mai fost sancționat și la OUG 195/2002, deoarece pe lângă faptul că se deplasa cu căruța prin loc nepermis, nici nu avea elemente de înregistrare a vehiculului cu tracțiune animală prevăzute în actul normativ. În astfel de situații sancțiunile se ridică la 2175 lei. Cel în cauză a plecat ulterior spre domiciliu.

Poliția Locală are în atenție acest aspect al luării de măsuri legale în ceea ce îi privește pe proprietarii de vehicule cu tracțiune animală care încalcă normele în vigoare circulând cu atelajele pe străzile muncipiului, unde vin, de cele mai multe ori, pentru a transporta deşeuri contra-cost sau pentru a căuta fier vechi prin gunoaie. Aceasta cu atât mai mult cu cât, o dată cu încălzirea vremii, a crescut numărul sesizărilor pe această linie.

Posesorii de căruţe nu ţin cont de pericolul la care se expun şi nici de pericolul la care îi expun pe ceilalţi participanţi la trafic, continuând aşadar să încalce prevederile legale care interzic circulaţia în oraş a acestor vehicule.

Poliția Locală atrage atenția că persoanele depistate în această situație riscă și ridicarea vehiculelor și transportarea lor la depozitul SDM de pe Calea Șagului nr. 47. Anul trecut polițiștii locali au aplicat peste 130 de sancțiuni la acest capitol.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.