Proiectul imobiliar din zona ILSA aduce cel mai excentric şi futurist pod pietonal din Timişoara

8633

Timişoarenii vor putea traversa canalul Bega pe un nou pod, care va fi construit în zona Parcului Begheului şi face parte din cel mai mare proiect imobiliar din regiunea de Vest pus vreodată în practică.

Potrivit primarului Timişoarei, un dezvoltator imobiliar local, va proiecta şi va ridica pe propra-i cheltuială o pasaj pietonal peste apă. Acesta va avea piste de biciclete şi alei pietonale.

Dacă lucrurile merg „ca unse”, atunci lucrările ar putea începe chiar în această perioadă. Autorităţile anunţă că la mică distanţă de noul pod pietona se va construi unul şi pentru traficul auto, cu 4 benzi.

„Anul acesta vom da drumul la execuție și la Podul ILSA, nu numai la Podul Jiul. Desigur, licitațiile nu sunt sub controlul nostru. Dacă cumva licitația durează mai mult, nu o să putem intra pe teren încă în 2017, dar la începutul lui 2018, de îndată ce se va putea, vom intra pe teren, la ambele poduri, și la Jiul, și la ILSA. Dacă vom avea șansa ca licitațiile să meargă mai repede, atunci vom începe execuția pe teren a ambelor poduri. Pentru mine va fi o foarte mare bucurie să văd că, după 50 de ani, iată, se mai construiesc în Timișoara două poduri. Proiectul pentru Jiul nu este predat, dar este în fază avansată. Am văzut niște schițe, este un concept interesant”, a declarat primarul Timișoarei.

Primarul Timişoarei a anunţat şi că va mai construi un pod peste Bega în zona Solventul, proprietarul de aici aprobând deja cedarea unei bucăţi de pământ pentru acest proiect.

1 COMENTARIU

  1. In simularile de pe calculator totul e frumos, mai urat va fi dupa executie, plus acolo nu vor trece masini niciodata (nu au cum sa ia o curba de 30 grade).

LĂSAȚI UN MESAJ