Atenție bănățeni! Guvernul va impozita curând moștenirile și donațiile! Vezi sumele de bani puse în joc

758

Acelaşi impozit este pregătit şi pentru veniturile realizate de către proprietarii imobilelor naţionalizate, care acum nu sunt impozabile! La capitolul „Categorii de venituri supuse impozitului pe venit” din Codul Fiscal, la ora actuală este stabilit că sumele sau bunurile, inclusiv titluri de valoare şi aur financiar, primite cu titlu de moştenire ori donaţie sunt venituri neimpozabile.

Guvernul vrea însă ca acestea să fie neimpozabile în limita sumei de 100.000 de euro. Peste această limită, moştenirile sau donaţiile respective vor fi impozitate, ca venit, cu o cotă de 3%.

Tot cu 3% vor fi impozitate și veniturile realizate la prima tranzacţionare a acţiunilor emise de Fondul Proprietatea de către persoanele fizice cărora le-au fost emise aceste acţiuni, precum şi veniturile realizate la prima tranzacţionare a acţiunilor emise de Fondul Proprietatea de către moştenitorii titlurilor de conversie sau ai acţiunilor dobândite înainte de prima tranzacţionare, informează Profit.ro.

1 COMENTARIU

  1. E absolut normal ca asemenea venituri sa fie impozitate. Iar 3% pe suma depasind 100’000 de euro este suficient de moderata ca sa nu sperie pe nimeni.

LĂSAȚI UN MESAJ