Atelier de pictură în stil baroc pentru copii, de Ziua Timișoarei

247

Baroque||Urban, proiectul care aduce publicului timișorean un mod inedit de percepție a artei, vine cu o nouă supriză. De această dată, împreună cu o companie timișoreană, va fi creat pentru copii un eveniment special care îi va introduce în tainele barocului, le va deschide percepția spre arta contemporană și, cel mai important, le va oferi posibilitatea de a încerca ei înșiși să devină pictori și să descopere cum pot să realizeze portrete spectaculoase în stilul deja consacrat, totul sub îndrumarea artistei Lorena Diana Garoiu, care este una dintre cele mai talentate în potretristică.

Copiii vor putea face un tur de expoziție, pentru a înțelege mai bine elementele care definesc stilul baroc, dar și pentru a-și face o mai bună impresie asupra identității socio-culturale a orașului, precum și pentru a pătrunde în pictura contemporană a artistului Gheorghe Fikl.

Atelierul este gratuit, dar necesită înscriere prealabilă printr-un mesaj pe pagina de Facebook a Baroque||Urban (https://www.facebook.com/baroqueurban/?fref=ts), se va desfășura miercuri, 3 august, de la ora 17:00 la ora 18:30, în Piața Unirii nr. 1, în fața Muzeului de Artă – Palatul Baroc și se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 7 și 15 ani.

Evenimentul este organizat în cadrul proiectului Baroque||Urban, este susținut de compania Azur și se înscrie în programul manifestărilor dedicate Zilei Timișoarei. În caz de vreme nefavorabilă, atelierul se va ţine în interiorul Muzelui de Artă – Palatul Baroc.

Expoziția Baroque ǁǁ Urban se va desfășura la Muzeul de Artă din Timișoara, între 23 iulie și 23 septembrie, iar mai multe detalii despre eveniment puteți găsiți pe site-ul www.baroqueurban.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ