Atac rasist. Români bătuți cu bâte de baseball în propia casă: ”Erau scene de groază, nu am mai văzut aşa ceva”

318

Cinci români au fost ţinta unui atac xenofob, în Irlanda de Nord. Conaţionalii au fost bătuţi cu bestialitate chiar în propria casă, de mai mulţi tineri înarmaţi cu bâte de baseball.

Atacul s-a produs în Newtownabbey, duminică seară. Un grup de tineri înarmaţi cu bâte de baseball au spart ferestrele locuinţei românilor, apoi i-au atacat pe cei aflaţi înăuntru.

O vecină care a alertat poliţia şi a încercat să acorde primul ajutor a descris scena ca fiind una oribilă, comparând-o cu o scenă din Troubles, o perioadă de violenţe în Irlanda de Nord, în cadrul cărora au murit în jur de 3.500 de oameni în 30 de ani.

Femeia a povestit că în momentul în care a intrat în casă erau urme de sânge peste tot. Unul dintre români avea capul spart şi un picior rupt.

„Când am intrat în casă, ferestrele erau sparte, era sânge peste tot. La etaj, mai mulţi copii erau într-o cameră înspăimântaţi. În dormitorul principal, un tânăr de 28 de ani era întins pe jos cu răni grave la cap. A fost bătut cu bâtele de baseball şi părea că unul dintre picioare e rupt, iar un umăr era dislocat. Avea o rană, ori era tăiat, ori împuşcat. Sângera foarte tare, plângea şi era în stare de şoc. Erau scene de groază, nu am mai văzut niciodată aşa ceva”, a declarat femeia.

Poliţia a deschis o anchetă şi investighează incidentul drept o infracţiune motivată de ură.

Locuitorii din Newtownabbey sunt în stare de şoc şi se declară dezgustaţi că un asemenea act s-a produs în comunitatea lor.

sursa – observator.tv

LĂSAȚI UN MESAJ