ASU Poli, duminică în capitala lui Mircea cel Bătrân, Vlad Țepeș și Mihai Viteazul

308

În premieră, după fantastica victorie cu Astra (să nu ne ferim de cuvinte, giurgiuvenii bătuseră la Viena cu doar trei zile în urmă), ACS Poli nu mai e ”lanternă roșie” în acest sezon al Ligii I. După ce au început campionatul cu o penalizare enormă, 14 puncte, alb-violeții de pe ”Dan Păltinișanu” au reușit, totuși, să obțină, pe teren, 18 puncte, cu care ar fi fost, de fapt, pe locul 11, primul deasupra pozițiilor cu implicare la retrogradare. (Sunt rânduri scrise înaintea etapei a 18-a, intermediară, în care timișorenii au jucat ieri la Craiova. Etapa viitoare, o nouă deplasare, luni, în Gruia Clujului).

Ionuț Popa dovedește, așa cum a făcut-o la UTA și la Poli Iași, că este un meseriaș. Cu un lot de slab nivel, ACS Poli și-a depășit condiția și speră chiar la evitarea retrogradării. Dacă ar obține cele 8 puncte cu care au plătit pentru nerealizarea baremului în sezonul trecut, șansele ar fi mult mai mari. Se așteaptă o decizie pozitivă la TAS, deși regulamentul e clar… Dar campionatul României se tot decide la tribunalul ăla elvețian de vreo 10 ani încoace.

Cealaltă Poli, ASU, e prima deasupra liniei în liga secundă. Locul 15, la cinci puncte de prima poziție ce duce spre C, la final de tur. Campionatul continuă în sezonul de toamnă cu primele două etape din retur, alb-violeții de pe ”Știința” deplasându-se, duminică, în orașul de sub Turnul Chindiei, capitală, timp de secole, a Țării Românești. Acolo unde și-au avut sediul, că tot e mâine Ziua Națională, Mircea cel Bătrân, Radu cel Mare, Neagoe Basarab, Vlad Țepeș, Mihai Viteazul, Matei Basarab, Constantin Brâncoveanu.

În Liga a III-a, echipele bănățene îl așteaptă deja pe Moș Crăciun. În seria lor, a IV-a, socotelile s-au încheiat, la final de tur două echipe din Banat fiind pe podium. CSM Școlar, noua echipă-fanion a Reșiței, pe 2, Ripensia pe 3.

Și Liga a IV-a timișeană este la finalul turului și, totodată, al sezonului de toamnă. Lider, marea favorită CS Ghiroda.

La Mulți Ani, țara mea!

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ