Asociațiile de proprietari, vinovate pentru gunoaie. Despre crengile rupte… nimic!

106

Polițiștii locali au găsit vinovații pentru mizeria din Timișoara. Aceștia au considerat că responsabile pentru gunoaiele aruncate pe lângă pubelele de gunoi sunt asociațiile de proprietari, așa că agenții au trecut la amendarea lor.

Au fost date cinci sancțiuni contravenționale, în valoare de 5000 lei, la asociații de locatari și proprietari de pe străzile Circumvalațiunii și Labirint, la tot atâtea imobile, după ce anterior au fost sancționate trei asociații pe străzile Soroca și Învățătorului.

”Poliția Locală atrage din nou atenția că vor continua aceste acțiuni pentru a-i responsabiliza pe cetățeni că trebuie ei înșiși să se gospodărească și să ia măsurile de strângere a deșeurilor din jurul pubelelor, acolo unde frecvent sunt lăsate resturi care determină formarea de rampe clandestine de gunoi, reprezentând totodată adevărate focare de infecție”, susțin polițiștii.

Potrivit legii invocate de reprezentanții Poliției Locale: ”asociațiile de proprietari și locatari, proprietarii de gospodării individuale și cetățenii care locuiesc în imobile cu două sau mai multe apartamente au ca obligație întreținerea curățeniei locuințelor pe care le dețin sub orice formă, a anexelor gospodărești, a curților și împrejmuirilor acestora și să nu depoziteze pe spațiile comune deșeuri, bunuri sau alte materiale, dar și să amplaseze recipiente pentru colectarea deșeurilor menajere și reciclabile la o distanță minimă de 5 m față de ferestrele imobilelor de locuit și la o distanță maximă de 10 m de căile de acces, să mențină curățenia în jurul acestora și să le asigure pentru a nu putea fi utilizare de persoane străine asociației, sancțiunile în astfel de cazuri fiind între 500 și 1000 lei”.

În fotografiile trimise de polițiști se văd însă și multe crengi rupte. Responsabilitatea de a le aduna și de a se asigura că acestea nu reprezintă un pericol pentru cetățeni este a Primăriei Timișoara. Instituția nu a fost, însă, amendată până acum de nimeni pentru dezastrul din parcuri și cartiere.

 

LĂSAȚI UN MESAJ