Acuzații de malpraxis. Fetiță de nici 2 ani cu pneumonie severă, tratată pentru roșu în gât

874

Încă un bebeluş a fost adus de urgenţă în Capitală, după ce medicii din Vâlcea l-ar fi tratat superficial. Aceiaşi care sunt acuzaţi că au întâziat transferul unui băieţel aflat acum în comă. Noile acuzaţii de malpraxis sunt aduse de familia unei fetiţe de un an şi 8 luni. Ar fi fost tratată pentru o banală răceală şi trimisă acasă cu o reţetă. Abia când au apărut complicaţiile, doctorii din Râmnicu Vâlcea şi-au dat seama că e vorba despre o pneumonie.

Fetiţa de un an şi opt luni este în stare gravă la Spitalul Grigore Alexandrescu. Are pneumonie, iar medicii i-au montat un tub de dren pentru lichidul din plămâni. Copila a ajuns în această stare după ce, patru zile la rând, medicii spitalului din Râmnicu Vâlcea au trimis-o acasă cu tratament pentru roşu în gât. Când a ajuns la Bucureşti, a fost operată imediat.

IOANA ILINESCU, mama fetiţei: Mi s-a spus că a avut apă la plămân şi puroi. Tratamentul a fost necorespunzător. 

Familia va face plângere împotriva medicilor din Vâlcea, dar aşteaptă ca fetiţa să fie mutată de la terapie intensivă. Managerul spitalului susţine că a aflat din presă despre caz.

Dan Ponoran, managerul Spitalului Judeţean Vâlcea: Nu este niciun fel de sesizare depusă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea pentru acest nou caz. 

Citește continuarea pe observator.tv

LĂSAȚI UN MESAJ