Asociațiile de locatari din Timișoara revoltate că trebuie să facă munca poliției locale

1435

Mai multe asociații de locatari din Timișoara ne-au semnalat că sunt puse să facă munca poliției locale. Concret, semnatarii spun că li s-a pus în vedere că vor fi la controale din partea RETIM și a Poliției Locale Timișoara pe tema adunării selective a gunoiului.

Mai mulți administratori au afișat deja anunțuri conform cărora: ”Se fac controale de Poliția Locală și RETIM a modului de umplere a pubelelor de gunoi menajer/selectiv de către locatari. Dacă se găsește gunoi menajer în pubelele galbene – cele pentru selectiv – sau dacă gunoiul selectiv se găsește în pubelele negre (verzi, gri sau cum le-o fi culoarea) de gunoi menajer.
Amenda este între 500 și 2.500 de lei!
PUBELELE TREBUIE ȚINUTE ÎNCHISE!
Amenda se dă pe asociație!
Locatarii sunt rugați să aibă grijă cum pun gunoiul în pubele!”

Afisier asociatie

Toate bune și frumoase! Este clar că scopul adunării selective a gunoiului este acela de a responsabiliza cetățenii în privința materialelor reciclabile (cei trei R cum era cunoscută campania care exista și înainte de 1990). Locatarii nu înțeleg însă care este responsabilitatea de asupraveghea pubelele, să fie închise, în momentul cânt sunt deja scoase pe domeniul public pentru a fi ridicate de lucrătorii RETIM.

”De ce trebuie să plătim noi amendă pentru că polițiștii locali nu-și fac treba noaptea, când toată lumea doarme. Mai puțin boschetarii care bântuie pe stradă și răscolesc pubelele. Pentru ce plătim Poliția Locală? Să vină să ne amendeze tot pe noi?” spune scandalizat Radu F., administratorul unei asociații de locatari de pe Bulevardul Dragalina.

Este o anomalie pe care am constatat-o și noi dar pe care Primăria nu o vede, deși acum are sistem de supraveghere video instalat în foarte multe locuri din oraș. E mai ușor să dai vina pe cetățeni.

LĂSAȚI UN MESAJ