Asociaţia Pescarilor Banatul Timişoara în acţiune!

6334

Joi 15 martie 2018, a avut loc o acţiune de populare a bălţii de peşte la Ianova, din judeţul Timiş,  cu o tonă de crap oglindă şi cosaş, organizată  de Asociaţia Pescarilor Banatul Timişoara. Potrivit spuselor preşedintelui Asociaţiei, Nicolae Popovici, exemplarele au fost aduse de la crescătoria din Ineu, judeţul Arad, cu care, Asociaţia se află într-o bună colaborare.

În balta de la Ianova, care are o suprafaţă de peste 50 ha, se mai găsesc: biban, plătică, şalău, caras, crap, somn şi fitofag, cu o greutate de la câteva zeci de grame, la 12 şi chiar 30 de kg.

„Accesul pentru agrement şi/sau pescuit recreativ/sportiv este permis membrilor Asociaţiei Pescarilor Banatul, care, au achitat la zi taxa suplimentară pentru baltă, pe baza carnetului de membru, fără nici un însoţitor cu vârsta de peste 8 (opt) ani, iar pentru alte persoane, accesul este permis pe baza bonului valoric de 30 lei pe zi (rasarit-apus) de persoană. Pescuitul şi/sau agrementul este permis numai cu respectarea întocmai a regulamentului, fara a se face rabat”, mai spune Nicolae Popovici, preşedintele Asociaţiei Pescarilor Banatul Timişoara. În timpul unei partide de pescuit, un pescar poate reţine din captură, maxim 3 kg de peşte, restul va fi eliberat în baltă imediat.

LĂSAȚI UN MESAJ