Asistentul de la morgă care lua șpagă la greu a primit ,,pedeapsa”! Ce a decis justiția în privința lui

323
spaga doctor

Conform primelor informații, cele două persoane reținute sunt: Cristian Iordan Hopartu, asistent medical la Secția de Anatomie Patologică din cadrul Spitalului Județean de Urgență Reșița și Mariana Sidor, angajată la societatea Octavian. Cele două persoane au fost reținute după o serie de percheziții efectuate atât la sediul firmei, cât și la morga spitalului.

Parchetul Tribunalului Caraş-Severin a dispus, față de inculpatul Cristian Iordan Hopartu, măsura arestului la domiciliu, iar faţă de inculpatul  Mariana Sidor Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin a dispus măsura controlului judiciar.

În cauză s-a beneficiat de sprijinul D.G.A. – Serviciul Judeţean Anticorupţie Caraş-Severin. Precizăm că urmărirea penală este o fază obligatorie a procesului penal care nu înfrânge principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Două persoane au fost reținute pentru o perioadă de 24 de ore în urma unor ordonanțe ale Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraș-Severin, în cadrul unui dosar privind acordarea unor mite la Spitalul Județean de Urgență din Reșița. Este vorba de un asistent medical în cadrul Secției de Anatomie Patologică, care a fost reținut pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită în formă continuată (136 de acte materiale), și de o angajată a unei societăți comerciale care are ca principal obiect de activitate servicii funerare, pentru săvârșirea infracțiunilor de complicitate la infracțiunea de dare și luare de mită în formă continuată.

„S-a reținut faptul că, în cursul anului 2018, inculpatul în calitatea sa de asistent medical al Secției de Anatomie Patologică, a primit de la reprezentanții societății comerciale, prin intermediul inculpatei, periodic, sume de bani cuprinse între 300 lei și 2700 lei, în legătură cu atribuțiile de serviciu, respectiv activități de restaurare a cadavrelor la care era obligat conform legii. Suma totală primită de inculpat în scopul arătat mai sus este de 40.800 lei”, se arată în comunicatul de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraș-Severin.

sursa: reper24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ