Aprilie, lună plină pentru jandarmii timişoreni

162

Aprilie a fost o lună încărcată de evenimente pentru jardarmii Grupării Mobile din Timişoara. Nu mai puţin de 503 misiuni au fost desfăşurate.

Pe timpul executării misiunilor de asigurare a ordinii publice atât independent, cât şi în cadrul misiunii de menţinere a ordinii publice desfăşurate în comun cu poliţiştii şi cu alte instituţii cu atribuţii pe acest segment de activitate, jandarmii timişoreni au aplicat un număr de 298 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 61.000 lei.

Pentru clarificarea situaţiilor privind acest tip de sancţiuni, a fost condus la sediul Grupării Mobile de Jandarmi un număr de 23 de persoane.

De asemenea, jandarmii din cadrul unităţii au constatat şi 34 fapte cu caracter penal cu 38 autori identificaţi. Infracţiunile constatate au vizat în principal, fapte incriminate de Codul Penal, fapte contra persoanei, precum şi alte fapte incriminate de legi speciale.

În decursul ultimei luni a fost continuată cooperarea cu Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara pentru intarirea dispozitivului de supraveghere a frontierei de stat in zona de vest a României, în baza planului comun de menţinere şi asigurare a ordinii publice pe zona de frontieră.

În perioada 18 – 22 aprilie, jandarmii au desfăşurat activităţi preventive în mediul şcolar în cadrul programului „ŞCOALA ALTFEL: SĂ ŞTII MAI MULTE , SĂ FII MAI BUN”, atât la sediul unităţii, cât şi în şcolile şi licee din judeţul Timiş.

LĂSAȚI UN MESAJ