Apelul unei mămici adresat ministrului Educației. Cum ar putea fi ,,școala altfel” în România contrastelor

122

Dacă v-ați întrebat vreodată cât cântărește ghiozdanul pe care un copil obișnuit îl poartă în fiecare zi la școală și înapoi acasă, răspunsul este în măsură să ne îngrijoreze. Ghiozdanul unui copil aflat în clasa I-a cântărește 25% din greutatea celui mic.

O mămică, Nicoleta Vaia, a reclamat, într-o postare pe pagina personală de Facebook, greutatea pe care fiul său este nevoit să o ducă în spate zi de zi.

“Ghiozdanul lui Pralea al meu de-i zice Ianu are 4 kg, adica 25% din cât cantareste el si e doar clasa I. Sa-ti explic: de luni merge cu o coală A 4 la el. Atat. Asta pentru că tu nu vii cu geanta de 25 de kg la minister si nici tembelicus ember care au decis asemenea ineptii.

Dacă ai alta opinie, draga Genunche, îți zic ca mi-a zis că-l doare spatele, pentru mine asta echivalează cu ‘jumătate din Univers e muci si pulbere’”, a scris pe Facebook Nicoleta Vaia.

Femeia mărturisește că Ianu a venit pe lume în condiții greu de imaginat pentru oricine, astfel că este dispusă “să mute munții din loc” atunci când vine vorba despre copilul său. În urmă cu aproape șapte ani, după 117 ore de travaliu urmate de o cezariană “pe viu”, Nicoleta l-a adus pe lume pe Ianu.

Nicoleta Vaia se dovedește a fi o veritabilă “mamă leoaică”, dispusă să facă absolut orice pentru fiul său.

“Pentru el am mutat munții să-l salvez, gen Himalaya, că Anzii sunt soft, adica e singurul vindecat din România cu boala lui si nici in lume situația nu-i prea vesela. Dacă vrei o combinație perfectă de leoaica-tigroaica-scorpie-anaconda, îndrăznește să zici ceva!”, a mai scris pe Facebook mama lui Ianu.

Pe lângă nemulțumirea legată de greutatea ghiozdanului, Nicoleta Vaia atrage atenția asupra faptului că școlile nu sunt dotate cu dulapuri în care copiii să aibă posibilitatea să își depoziteze rechizitele.

Reclamațiile femeii nu au rămas fără ecou, astfel că reprezentanții Inspectoratului Școlar București au anunțat că urmează să facă verificări.

“Menţionăm faptul că, în zilele imediat următoare, inspectorii şcolari vor face verificările de rigoare care să certifice adevărul celor exprimate de doamna Nicoleta Vaia şi, după caz, vor iniţia toate demersurile necesare pe langă autoritările locale, astfel încât să fie asigurate condiţiile optime de şcolarizare pentru elevii din Municipiul Bucureşti”, au declarat reprezentatii Inspectoratului Scolar Bucuresti, pentru Digi24.

Nicoleta Vaia a revenit ulterior pe pagina personală de Facebook pentru a preciza că solicitarea legată de dulapurile din școli a făcut-o pentru toți copiii și nu doar pentru fiul său.

“PRECIZARI Demersul meu este pentru TOTI COPIII. Mi-as dori ca toți copiii să aibă dulăpioare. Nu vreau verificări revansarde, vreau verificări care să constate că nu sunt, unde nu sunt si sa le puna acolo! Mi as dori ca toți copiii să fie luați de mana sau în brațe și mângâiați la școală de cadrele didactice, așa cum e Ianu. Demersul meu este pentru o Românie scoasă din captivitatea lui ‘pe vremea mea’!” a scris Nicoleta pe Facebook.

Foto: Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.