Americanii vor să ne înveţe despre Libertatea de Conştiinţă-video

290

Coaliţia pentru Familie a pornit din Bucureşti într-un circuit de opt zile prin ţară, trecând prin marile oraşe, unde vor fi susținute mai multe conferințe cu tema “O mărturie americană despre Libertatea de Conştiinţă”.

La aceste conferințe participă, Kim Davis, funcţionară la o primărie din Kentucky, SUA, care, în anul 2015, a fost încarcerată pentru că a refuzat să oficieze căsătorii ale unor cupluri de același sex. Lui Kim Davis i s-a alăturat Horaţio Miheţ, de la Liberty Council, avocat american de origine română, care a câştigat peste 90% dintre cazurile susţinute în probleme legate de libertate de conştiinţă din SUA.

“Comitetul de Iniţiativă pentru revizuirea Constituţiei a organizat această serie de conferinţe în ţară, pentru a vorbi despre efectele legalizării căsătoriei dintre persoanele de acelaşi sex. Ştim cu toţii ca în SUA, în 2015, s-a întâmplat acest lucru, dar şi în Canada. Pe lângă faptul că aceste căsătorii au fost permise, s-au întâmplat şi alte lucruri cu efecte negative care, mai mult sau mai puţin, ne afectează. Un proces de uniune între două persoane care spun că se iubesc sau care au ceva în comun, să fie recunoscuți de statul român, atunci cu siguranţă avem o problemă. Vreau să menţionez că referendumul pentru modificarea Constituţiei în ceea ce priveşte căsătoria, ca uniune între un bărbat şi o femeie, nu are nimic de-a face cu comunitatea ei din România. Fiecare este responsabil, atât personal, cât şi în faţa legii, pentru modul în care trăieşte şi pentru modul în care decide să-şi ducă viaţa, dar în ceea ce priveşte căsătoria, şi acesta este obiectul referendumului suntem interesaţi, şi de aceea am pornit acum doi ani acest demers pentru punerea în Constituţie a ceea ce există deja în Codul Civil“ a declarat Cătălin Vasile, unul dintre organizatorii conferinţei.

Coaliţia pentru Familie este o iniţiativă civică fără personalitate juridică, independent de orice partid politic şi neafiliată confesional, deschisă celor care împărtăşesc valorile familiei.

LĂSAȚI UN MESAJ