Aparatură pentru Clinica de Mari Arși, de la Timișoara

277

Un pas important pentru deschidea Clinicii de Mari Arși din Casa Austria a Spitalului Județean Timișoara! O parte din echipamente au ajuns deja și sunt în curs de instalare.

„Se lucrează la ultimele finisaje ale corpului B din secția de Mari Arși de la Spitalul Județean din Timișoara. Se mai lucrează la 2 dintre cele 5 boxe sterile. Am aflat astăzi, chiar de la executant, în cadrul vizitei de lucru pe care am făcut-o pe șantier împreună cu managerul spitalului, Marius Craina, că finalizează lucrările înainte de termenul din contract. Ne-am asigurat că tot ce a intrat în atribuțiile Consiliului Județean este respectat, iar plățile la care ne-am angajat au fost făcute la timp. CJ Timiș a a asigurat peste 2 milioane de lei, doar pentru aceste lucrări”, a declarant Călin Dobra, președintele Consiliului Județean Timiș.

Aparatura cu care vor fi dotate cele 5 boxe este și ea aproape completă, Ministerul Sănătății a asigurat cele 3.5 milioane de euro. Clinica destinată persoanelor cu arsuri grave și foarte grave ar fi trebuit să funcționeze deja, spațiul fiind amenajat, dar Ministerul Sănătății nu a fost în stare să cumpere și să livreze echipamentele necesare. Ministrul Sănătății, Soina Pintea, susținea la începutul anului, că cel târziu în luna mai se va institui o linie de gardă și porțile clinicii se vor deschide. Mai așteptăm marea deschidere.

LĂSAȚI UN MESAJ