Apă tulbure la robinete în Recaș pe timpul spălării conductelor

73

Luna august aduce disconfort locuitorilor din Recaș. Apa de la robinetele lor va fi tulbure, pentru că Aquatim spală rețeaua de distribuție. Cum până acum aceste operațiuni nu au fost făcute, procedura este greoaie pentru că și conductele sunt colmatate.

”Programul special de spălare a rețelei de distribuție a apei din Recaș, demarat în luna iulie, va continua până la 31 august. Conductele de apă sunt curățate kilometru cu kilometru, pe fiecare stradă din Recaș, cu utilaje speciale ce folosesc un amestec de apă și aer sub presiune”, transmite Aquatim.

Programul de spălare se desfășoară de luni până vineri, între orele 9 și 17, și asigură curățarea unui tronson de circa 1-1,5 km pe zi, în funcție de gradul de colmatare.

”Este prima oară când rețeaua de apă din Recaș este curățată în totalitate, cu utilaje specializate. Spălarea și igienizarea conductelor este absolut necesară, pentru eliminarea depunerilor acumulate în timp pe pereții acestora și furnizarea unei ape sigure, la calitatea impusă de standard”, mai spun cei de la Aquatim.

Pe durata spălării conductelor, precum și la reluarea alimentării în regim normal, apa de la robinetele consumatorilor din zonele în care s-a lucrat va fi tulbure. Consumatorii nu trebuie să folosească apa în scopuri menajere până la limpezirea ei completă și, de asemenea, să ia măsuri de stocare a unor cantități de apă care să le acopere necesitățile pe perioada anunțată.

LĂSAȚI UN MESAJ