Anunțul care îi va bucura pe toți românii! Începe programul prin care pot primi 44.000 de euro nerambursabili

3490

Start Up Nation Romania este un program cu finantare nerambursabila 100%, prin care, românii pot obține de la stat suma de 44.000 de euro (200.000 lei). Persoanele care vor să se înscrie în acest program, pentru a-și înfiinţa întreprinderi mici sau mijlocii, pot obține deja certificate constatatoare de la Registrul Comerţului (ONRC). Costul unui certificat este de 45 de lei.

“Având în vedere dispozițiile Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 10/2017 pentru stimularea înființării de noi întreprinderi mici și mijlocii, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 112/2017, vă informăm că atât Oficiul Național al Registrului Comerțului, cât și oficiile registrului comerțului de pe lângă tribunale eliberează solicitanților certificate constatatoare despre datele înregistrate în registrul comerțului necesare pentru Programul pentru stimularea înfiinţării de întreprinderi mici şi mijlocii «Start-Up Nation – Romania»”, anunță ONRC într-un comunicat.

Potrivit ultimelor date care au venit dinspre Guvern, Programul Start-Up Nation urmează a fi lansat pe 15 iunie.

Pentru accesarea programului, firmele solicitante trebuie să îndeplinească mai multe condiţii, dintre care:

– Sunt SRL-D, SRL sau cooperaţii

– Sunt înfiinţate după data intrării în vigoare a OUG-ului 10/30.01.2017

– Nu au datorii la bugetul general consolidat şi la bugetele locale

– Au codul CAEN autorizat la ONRC in momentul depunerii primei cereri de tragere.

– Creează minim 1 loc de muncă (deci nu mai există obligaţia de minim 2 locuri) şi îl menţine pe o perioadă de cel putin 2 (nu mai sunt 3 cum se anunţase iniţial) ani după implementarea proiectului.

– Acţionarul/acţionarii nu au sau nu au avut calitatea de acţionar sau asociat într-un alt IMM (SRL, SA sau SRLD) care desfăşoară sau a desfăşurat aceeaşi activitate autorizată pentru care aplică în cadrul programului în anul anterior înscrierii sau în anul înscrierii până la deschiderea sesiunii de înscriere.

Activitățile economice cu șanse sporite de a primi finanțare sunt:

-Producție și programare IT (codul CAEN 6201)
-Industrii creative
-Servicii
-Comerț și alte activități

200.000 de lei (aproximativ 44.000 de euro) este suma primită maximum în cadrul programului. Aceasta reprezintă o contribuţie de maximum 100% din valoarea proiectului.

Atenţie însă, chiar dacă intreprinzătorul trebuie să vină cu o contribuţie proprie de 0% în ceea ce priveşte cheltuielile eligibile, este posibil să existe cheltuieli neeligibile necesare, cheltuieli neprevăzute şi diferenţe de cheltuieli la decontare care dacă nu pot fi acoperite de întreprinzător din alte surse pot duce la blocarea întregului proiect. De asemenea, având în vedere că se vorbeşte de nu număr maxim de 3 cereri de tragere pe an, e posibil ca întreprinzătorul să trebuiască să suporte câteva cheltuieli operaţionale chiar şi până la 4 luni, pentru a fi ulterior decontate.

Mai multe informații despre acest program puteți afla la adresa
www.aippimm.ro/categorie/programe/start-up-nation-2017

LĂSAȚI UN MESAJ