Andreea Paul: analiza economiei româneşti în… maşini Dacia Logan

109

Andreea Paul este printre primii politicieni care rupe tăcerea, după minivacanţa de Crăciun. Deputatul – doctor în economie povesteşte despre mersul economiei românești. Extrem de plastic şi… caustic.

„În anul 2015, au fost dați în folosință mai puțin de un sfert din kilometri de autostradă prevăzuți, deși cu creșterea economică înregistrată în anul 2015 am putea construi autostrăzi punând Logan lângă Logan. Produsul Intern Brut a crescut nominal cu aproape 38 de miliarde de lei în anul 2015 (8,3 miliarde euro), față de 2014 (la preţuri curente), echivalentul unei serii de circa 1,2 milioane de maşini Dacia Logan. Mai bine spus cu peste 5300 de km de Dacia Logan-uri ca să vizualizăm mai ușor creșterea economică”, afirmă deputatul Andreea Paul, prim-vicepreşedinte al PNL .

Andreea Paul afirmă că, în paralel cu economia oficială, avem o economie subterană în România estimată la 44 de miliarde de euro, generată prin fraude economice şi evaziune fiscală: este, practic, echivalentul a încă unui buget public oficial, cu care am fi putut construi, spune ea, spitale, școli sau autostrăzi.

„Cum resimt românii acest fenomen? Direct în buzunar. Patru din zece români, salariaţi activi, au fost încadraţi oficial cu salariul minim sau mai puțin în contractul de muncă, adeseori pentru a evita plata taxelor la stat, așadar tot la negru, ceea ce înseamnă sacrificarea perspectivei de a avea o pensie decentă”, este opinia celei care pe vremuri era consilier personal al premierului Emil Boc.

LĂSAȚI UN MESAJ